Sărbătorim azi cu bucurie Ziua Internaţională a Educației,  ziua celor care cu credinţă  şi  responsabilitate se dăruiesc educaţiei şi şcolii.

            Ziua  Educatorilor este în fiecare zi în care aceştia intră în clasă.  Este în fiecare zi în care un elev învaţă şi reuşeşte. Credem şi noi, odată cu dumneavoastră, că misiunea şcolii este să-i ajutăm pe copiii noştri să înveţe şi să reuşească în viaţă! Învăţătorul sau profesorul,  de la Comenius încoace, nu uită că şcoala este un „atelier al umanităţii” şi „drumul regal spre înţelepciune”. Întotdeauna, educatorii au găsit resursele interioare pentru a depăşi conjuncturi neprielnice. În jurul lor s-au conturat biografii memorabile care străbat vremea şi sunt argumente ale dăruirii profesionale pe care au probat-o cu strălucire în atâtea împrejurări.

            Este foarte greu să cuantifici în cuvinte tot ceea ce înseamnă a fi educator în societatea prezentului, dar recunoştinţa trebuie să fie mare dacă o raportăm la menirea acestei profesii de excepţie. Consideraţiile noastre se îndreaptă astăzi către cei care construiesc personalităţi şi au înţeles că activitatea didactică devine o artă când îi înveţi pe alţii foarte bine.

            Ce îşi doresc educatorii de ziua lor? În primul rând, ca educaţia să fie repusă în drepturile sale fireşti, ca educatorii să se bucure de cinstea şi locul ce li se cuvin în societate, ca instituţiile educaţiei şi şcoala să fie respectate, să se materializeze adevărul potrivit căruia intrarea României în societatea cunoaşterii nu se poate face decât prin educaţie.

            Cu încrederea că toate aceste obiective se vor împlini, vă dorim cât mai multe satisfacţii în plan profesional şi vă invităm să edificăm împreună marile performanţe ale celor mici! Să aveţi sănătate şi putere pentru continuarea lucrului pe care îl faceţi cu atât de multă  dăruire. La mulţi ani, generaţiilor de educatori şi elevi deveniţi educatori, care duceţi spre viitor mirabila lumină a învăţăturii!

Biroul,

S.L.I. BIHOR

https://i2.wp.com/www.slibihor.ro/wp-content/uploads/2017/10/5-octombrie-ziua-mondiala-a-educatiei-0.jpg?fit=580%2C483&ssl=1https://i2.wp.com/www.slibihor.ro/wp-content/uploads/2017/10/5-octombrie-ziua-mondiala-a-educatiei-0.jpg?resize=150%2C150&ssl=1SLI BIHORComunicate SLI Bihor            Sărbătorim azi cu bucurie Ziua Internaţională a Educației,  ziua celor care cu credinţă  şi  responsabilitate se dăruiesc educaţiei şi şcolii.             Ziua  Educatorilor este în fiecare zi în care aceştia intră în clasă.  Este în fiecare zi în care un elev învaţă şi reuşeşte. Credem şi noi, odată...Sindicatul Liber din Invatamant - Bihor